LAB-3 en COVID-19

Bij LAB-3 houden we van persoonlijk contact. Sterker nog, we geloven dat persoonlijk contact met elkaar én onze klanten één van de belangrijkste factoren is om tot het mooie geluid waar we zo van houden te komen. In tijden van de coronapandemie ontkomt echter ook LAB-3 er niet aan om enkele veranderingen aan te brengen in onze werkwijze.
Met zes (ruime) studio’s hebben we gelukkig de faciliteiten om onze werkzaamheden voort te zetten, terwijl we genoeg afstand van elkaar kunnen bewaren. Daarnaast hebben we een aantal aanpassingen doorgevoerd in onze manier van werken om de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen.

Volgens het advies van de RIVM werken wij zoveel mogelijk thuis. Vanaf thuis hebben we wel altijd toegang tot onze bestanden. Zo kunnen we dus net zo snel aan verzoeken voldoen als iedereen van ons gewend is. Daarnaast hebben we enkele thuisstudio’s opgezet voor spoedvragen en kleine aanpassingen. Voor geplande opnames werken we wel gewoon in de studio’s, we hebben immers genoeg studioruimte om dit op 1,5 meter afstand te kunnen doen.

Samenwerken in de studio

Natuurlijk hebben we het liefst dat iedereen waar we mee samenwerken naar de studio komt. Voor nu vragen we klanten echter dit zoveel mogelijk te beperken, tot een maximum van 3 bezoekers per studio. Zo kunnen we ten alle tijden 1,5 meter afstand kunnen houden. Daarnaast bieden we een aantal technische oplossingen aan om een opnamesessie bij te kunnen wonen op afstand.

Opnemen op afstand

Wij maken gebruik van SessionLink Pro, een dienst waarmee we op hoge kwaliteit audio over het internet kunnen streamen. Wij hebben al enkele jaren ervaring SessionLink Pro, ook vóór de pandemie, om opnames met het buitenland te kunnen faciliteren. Voorafgaand aan de opname sturen wij een link die geopend kan worden in Google Chrome of een andere Chromium webbrowser. Via deze link kan dan op hoge kwaliteit meegeluisterd worden en feedback worden gegeven tijdens de opnamesessie. Op deze manier kunnen meerdere mensen meeluisteren zonder op locatie aanwezig hoeven te zijn.

Mocht je liever met Skype, Zoom of een soortgelijke applicatie willen werken is dat ook mogelijk, bij deze diensten ligt de focus alleen net iets minder op geluidskwaliteit.

TIP: Om de opname goed te kunnen beoordelen kun je het beste gebruik maken van een koptelefoon of oordopjes. Op deze manier hoor je de audio die wij doorsturen directer en bovendien vermijd je hiermee ook het ontstaan van echo.

Voice-overs in de studio

Voor de voice-over die bij ons in de studio komt hebben we verder een aantal specifieke maatregelen genomen om zo veilig mogelijk te kunnen werken. Ten eerste zit de voice-over natuurlijk al in zijn eigen opname-booth, achter dubbel glas en dubbele deuren. We rouleren koptelefoons en popfilters zodat we deze maximaal één keer per week gebruiken. Daarnaast maken we deze — net als de booth zelf — natuurlijk grondig schoon. Ook bieden we de mogelijkheid een eigen koptelefoon mee te nemen. Tot slot hebben we een netwerk aan voice-overs die over een eigen thuisstudio beschikken.

Het is onvermijdelijk dat er in de komende periode een aantal zaken zal veranderen waar wij ons allemaal op zullen moeten aanpassen. Uiteraard hopen jullie allemaal zo snel mogelijk weer in de studio te kunnen ontvangen. Tot die tijd werken we op iets meer afstand dan we zouden willen — maar met nog evenveel plezier — aan de mooiste geluidsoplossingen. Wij horen graag hoe jij hier over denkt en denken zelf graag mee over oplossingen.

Heb je vragen of ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via +31 6 11 84 21 43‬ of info@lab-3.com.