Mathilda woont samen met haar butler Paul en Frits, de trouwe viervoeter, in een magistrale villa ergens in een chique buitenwijk. Het huis wordt haar te groot en daarom wil ze het huis overdoen aan één van haar kinderen maar… wie?

Annemiek is de oudste en heeft een salaris waar ze het huis mee kan onderhouden. Robbert is haar oudste zoon en zou met zijn gezin weer wat leven in het statige huis brengen. Maurits, de jongste telg, gunt ze een gedegen dak boven zijn hoofd waaraan het hem nu ontbreekt.

Wat gaat ze doen en wie kiest ze? Dat ontvouwt zich allemaal in dit hoorspel, want Mathilda heeft daar een passende oplossing voor verzonnen. In elk geval krijgt ze het voor elkaar om haar kinderen weer eens aan tafel te krijgen op kerstavond!

Deel IV: Kerstavond

Cast

Mathilda: Petra Laseur
Paul: Fred Hekket
Annemiek: Lies Visschedijk
Robbert: Dick van den Toorn
Maurits: Kay Greidanus
Frits: Daan Ekkel

Sounddesign: Florian van Oirschot
Adaptieve 3D audio vormgeving: Matthijs Koster
Muziek: Aike van de Crommert
Script en regie: Jeroen van Gessel
Artwork: Rient van de Crommert

Dit hoorspel is een initiatief van LAB-3 in het kader van onze jaarlijkse kerstgroet én om eens flink uit te kunnen pakken met geluid en het brouwen van een ‘immersive audio experience’. Voor vragen en opmerkingen kun je contact zoeken via frits@lab-3.com.