Grolsch Kornuit

Brandcase:
Grolsch gaf hun festivalpils genaamd Kornuit nog één kans middels een TV campagne. Maar hoe is het oude ‘vakmanschap is meesterschap’ te rijmen met de jeugdige muziekliefhebbers?
LAB-3 solution:
Geen blend van muziek, maar oude en nieuwe waarden smaakvol arrangeren om ze vervolgens ‘hard cut’ tegen elkaar aan te lijmen.

In eerste instantie was het idee om de aloude tune van Clous van Mechelen te laten re-mixen door een hippe DJ. Hoewel we die exercitie óók hebben uitgevoerd, kregen we bij het LAB meteen een andere ingeving: Niet een blend maken van jonge- en oude waarden, maar ze elk in hun waarde laten en met een harde klap van de één naar de ander overspringen.

Het ‘vakmanschap is meesterschap’-thema wordt door het LAB in een sfeervol arrangement gevat en in bladmuziek voor de neuzen van een echt strijkkwartet gezet. Als tegengeluid schrijven we een rebels nummer genaamd ‘Kickin’ My Can’ en laten dat uitvoeren door leden van de bevriende rockband Navarone.

Grolsch was zo blij met het resultaat (want de campagne heeft Kornuit weer flink op de bierkaart gezet) dat we al snel samen met Navarone rond de tafel zaten om er een single met bijbehorende clip voor te maken. De studio in duiken was een feestje met als kers op de taart hun optreden in de Melkweg waar alle laboranten luidkeels meegezongen hebben met ‘Kickin’ my can’.

Credits

Merk: Grolsch, Melanie Koning
Bureau: Alfred
Creatie: Aad Kuijper en Patrick de Zeeuw
Regisseur: Job van As
Voice-over: Gerard Ekdom
Muziek: LAB-3, Jeroen van Gessel / Dick Kok / Pieter Straatman
Sounddesign: LAB-3, Jeroen van Gessel
Zang: Merijn van Haren
Gitaar: Kees Lewiszong en Dick Kok

Bekijk ook deze cases eens:

Ikea

Symfonisk

Warsteiner

Het verschil
Meer weten over wat contrasterende muziek kan doen voor je merk?